nieuws

29 jul 2002, 00:12

Zeehondencrèche werft donateurs voor zeehondenvirus

Zeehondencrèche Pieterburen is een grote campagne begonnen om nieuwe donateurs te werven. De crèche hoopt op deze manier de extra kosten van de bestrijding van het zeehondenvirus te kunnen financieren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Verschillende landelijke radiozenders en kranten hebben de door Pieterburen verspreide radiocommercials en advertenties al zonder vergoeding gebruikt, stelt de crèche verheugd vast. ,,Wij verwachten dat de epidemie ons in totaal honderdduizend euro extra gaat kosten. Het ministerie van LNV draagt ruim een derde bij en voor de rest zijn we afhankelijk van donateurs. Vandaar deze actie”, zegt Y. Meijers namens de crèche.
Zeehondencrèche Pieterburen maakt veel extra kosten doordat de gezonde, zieke en dode zeehonden in het centrum strikt gescheiden moeten blijven. Hiervoor zijn negen zeecontainers tot quarantaine- en onderzoeksruimtes omgebouwd. Ook zijn er vier extra vriesfaciliteiten verspreid over het wad neergezet en moet het netwerk van vrijwilligers genoeg bodybags in voorraad hebben. Pieterburen verwacht dat het zeehondenvirus pas over enkele maanden is uitgewoed.