nieuws

25 feb 2009, 16:04

Zeehond Seppe zet koers naar Tjeukemeer

Zeehond Seppe, die op 14 februari ontsnapte uit de zeehondencrèche in Pieterburen en dinsdagavond werd gevonden in het Tjongerkanaal bij het Friese Mildam, is tijdens een poging om hem te vangen ontsnapt. Dat maakte Lenie ‘t Hart van de crèche woensdag bekend. Seppe zet koers naar het Tjeukermeer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met man en macht werd sinds woensdagochtend zeven uur geprobeerd het dier te vangen. Maar Seppe was iedereen te slim af en zwom onder een net door dat gespannen was om hem mee omhoog te halen. "Hij is nu onderweg naar het Tjeukermeer”, aldus ’t Hart. "Omdat er onderweg geen bruggen meer zijn kunnen we hem niet vangen, dus hebben we onze poging voorlopig gestaakt. Maar we zullen hem krijgen hoor; er zijn genoeg mensen die goed opletten dus als hij weer in een kanaal terecht komt, proberen we het opnieuw.

Seppe ontsnapte op 14 februari samen met nog twee andere zeehonden. Eentje daarvan werd datzelfde weekend nog gevangen. De andere, Emma, is waarschijnlijk via het Lauwersmeer naar de Waddenzee gezwommen, waardoor de kans dat ze nog gevonden wordt erg klein is.