nieuws

24 apr 2009, 08:08

Zaterdag uniek 'Theaterdiner'in Groningen: Prinses in de soep

Aanstaande zaterdag, 25 april 2009, is het dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereiding zal om half 6 ‘s avonds, in het OUTheater te Groningen, het theaterdiner ‘De prinses in de soep’ van start gaan. De ruim 90 bezoekers zullen getuige zijn van een sprookjesachtige voorstelling opgevoerd door studenten en mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de voorstelling kunnen zij genieten van een heerlijk 5-gangendiner. Het hele project is verzorgd vanuit een unieke samenwerking tussen Groningse studenten en mensen met een verstandelijke beperking.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Prinses in de soep’ is opgezet door Rode Kruis Studentendesk Groningen in samenwerking met Nieuw Bloed, Cultureel Studentencentrum Usva en NOVO, een organisatie die mogelijkheden biedt op het gebied van werken en wonen voor mensen met een verstandelijke beperking.


‘Prinses in de soep’ biedt studenten en deelnemers van NOVO de kans zich creatief te ontplooien en elkaar beter te leren kennen. Samen hebben zij enthousiast gewerkt aan het diner, aan decorbouw en attributenonderdelen, en hebben zij elkaar verrast tijdens de spelrepetities. Zo is er samen voor gezorgd dat er een uniek theaterdiner gepresenteerd kan worden, waar iedereen nu al trots op is.