nieuws

03 jun 2011, 10:10

ZATERDAG NACHT VAN KUNST EN WETENSCHAP

Zaterdag 4 juni 2011 staat de binnenstad van Groningen compleet in het teken van de Nacht van Kunst & Wetenschap. Met muziek, dans, theater, lezingen, workshops, wetenschap en vooral veel cross-over projecten. Dit jaar zijn er een aantal thema’s gekozen voor de wetenschapsprogrammering, om zo te laten zien waar Groningen echt Talent voor heeft. De subthema’s zijn: ‘Healthy Ageing’, ‘Chemie’ en ‘Energie’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Nacht van Kunst & Wetenschap is in eerste instantie gestart als slotfestival van de viering van het 395-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. Het thema van dat lustrum was Art Meets Science. Dat was aanleiding voor de organisatie van het lustrum om contact te zoeken met het Groninger Museum om gezamenlijk een mooi festival te organiseren.

Op 4 juni metamorfoseert de Der Aa-kerk in de ‘Kerk der Wetenschappen’, voor de Groningse Nacht van Kunst en Wetenschap. Moleculen komen tot leven Science LinX, het science center van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, hult de Der Aa-kerk speciaal voor De Nacht in moleculaire sferen. Zij nodigde leerlingen uit om mee te helpen met de inrichting. VWO-Plus leerlingen hebben de 20 moleculen van de Molecular City op een eigenzinnige manier vormgegeven.


Zo is het molecuul van Bombykol, een feromoon, weergegeven met bloemetjes en bijtjes in de vorm van een molecuul. Molecular City is een speciaal voor De Nacht ontwikkelde smartphone applicatie, waarmee je de chemie van het dagelijks leven kunt ontdekken door 20 moleculen te zoeken in de binnenstad van Groningen. 
 

Meer informatie?


 www.denachtvankunstenwetenschap.nl