nieuws

09 jun 2011, 11:11

Zaterdag literaire wandeling door Groningen

Literatuurliefhebbers en liefhebbers van oud-Groningen kunnen zaterdagmiddag echt genieten. Vanaf twee uur ’s middags begint er dan een literaire stadswandeling vanaf de Openbare Bibliotheek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen kende een literaire bloeiperiode tussen de twee wereldoorlogen, met schrijvers als N.E.M. Pareau, Hendrik de Vries, Halbo C. Kool, A. Marja en J.C. Noordstar. Een belangrijke ontmoetingsplaats voor deze schrijvers was café ‘Chez Antoine’ van Anton van der Hoef, de vader van dichter en stadschroniqueur Kees van der Hoef. In de periode daarna zijn de belangrijkste namen W.F. Hermans, Riekus Waskowsky, Belcampo, Jean Pierre Rawie en Driek van Wissen. De laatste jaren waren de dichters uit Epibreren Bart FM Droog, Tjitse Hofman en Jan Klug een inspiratiebron voor een flink aantal dichters. Groningen ontwikkelde zich zo tot een echte poëziestad.


Het boek Arcadia der poëten van Herman Sandman staat op zaterdag centraal tijdens de literaire stadswandeling die start in de Centrale Bibliotheek. Literair deskundige Douwe van der Bijl wandelt mee, met het boek in de hand. De wandeling start om 14.00 uur.

Aanmelden
De wandeling was eerder een groot succes. Aanmelden is daarom gewenst. Kaarten zijn voor € 5,- verkrijgbaar bij de portiersbalie van de Centrale Bibliotheek. Leden van de bibliotheek en houders van een Stadjerspas of CJP betalen slechts € 2,50. Telefonisch en per e-mail reserveren kan ook: T (050) 368 36 83 of E portier@mijneigenbibliotheek.nl