nieuws

20 nov 2002, 00:12

Zapclub: jubileum in Groningse VERA voor House en Techno-muziek (22 nov)

De Zapclub in het Groningse jongerencentrum VERA viert deze maand zijn zesde verjaardag. De wekelijkse clubavond voor De Betere Dansmuziek neemt al vanaf zijn oprichting een unieke plaats in binnen het stad-Groninger uitgaansleven. In deze club in Vera kunnen jongeren terecht voor de nieuwste trends in techno, house, garage, breakbeat en downtempo.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Begonnen in de kelder van discotheek De Troubadour, verhuisden resident dj’s Eepee, Rohbadobh, RAT en Jort al gauw naar – toen nog – jongerencentrum Simplon. Toen dat verbouwd werd, weken ze tijdelijk uit naar het Platformtheater en De Kar. Maar sinds het vernieuwde jongerencultuurpodium in maart 2002 zijn deuren opende, is het viertal terug op het oude nest. In een hippe ambiance en met een amazing soundsystem.
De Zapclub wil in de eerste plaats de lokale dancescene stimuleren. Tientallen beginnende en gevorderde dj’s vonden er al een podium om hun draaikunsten te tonen. Maar op de Zap Specials – een keer per maand - laten ook (inter)nationale gevestigde namen van zich horen.
Op de jubileumeditie, vrijdag 22 november, draait naast Eepee, RAT en gasten Andy J, Mir en Devlin Ross, het Britse dj-producersduo Stanton Warriors. Een hoofdact om je vingers bij af te likken. In eigen land zijn ze top of the bill. In Nederland waren ze al aan het werk te zien op Drum Rhythm en Lowlands. Maak je borst nat voor een vette pot breakbeat, house, rave en two-step met een stevige old school tic! Zelf noemen ze het trouwens street music.
Vrijdag 22 november, aanvang: 24:00 Entree: tot 1:00 6 euro, daarna 8.