nieuws

04 dec 2017, 10:10

Youp van ’t Hek neemt oudejaarsconference op in Groningen

Youp van ’t Hek neemt oudejaarsconference op in Groningen

Cabaretier Youp van ’t Hek gaat zijn oudejaarsconference opnemen in de Stadsschouwburg in Groningen. Het is alweer de negende oudejaarsconference van de cabaretier. De conference ‘Een vloek en een zucht’ is van 27 tot en met 30 december te zien in de Stadsschouwburg. Tijdens die dagen wordt ook de conference opgenomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lekker stadje
Van ’t Hek laat in het programmaboekje van de Stadsschouwburg weten waarom hij meestal zijn shows in Groningen laat opnemen. “Lekker stadje”, waar je als artiest kunt kan toeven”, zegt hij. “En niet alleen als artiest. Ik heb het over mijn hele entourage. Van technici tot muzikanten tot management tot mijn familie. We komen hier zo graag.”

De cabaretier prijst het Schimmelpenninck Huys, Café De Sleutel, in zijn jongere jaren het Land van Belofte en de Benzinebar, de koffie op de Grote Markt en de oude Blauwe Engel.

Lofzang op theater
Maar bovenal vindt hij dat de Stadsschouwburg een perfecte locatie is voor de opnames. “Een theater zoals het hoort. Mooi, pluche, donkerrood, alert publiek en er werken al jaren aardige, deskundige mensen met wie het heel prettig werken is.”

Alle voorstellingen van ’t Hek in de Stadsschouwburg zijn uitverkocht.