nieuws

09 jan 2012, 11:11

Wurgslang op stoep geplaatst bijt Groninger

Een onbekende in Uithuizen heeft een wurgslang in een dichte doos bij een Groninger op de stoep te zetten. Bij het openen van de doos hapte de slang toe.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een inwoner van Uithuizen kreeg vorig weekend een bijzonder geval van belletje trekken te verduren. Bij het openen van de deur trof hij een pakketje aan, dat een nare verrassing bevatte: een volwassen koningspython van zo'n 1,5 meter.


De wurgslang is waarschijnlijk neergezet door iemand die de ontvanger een streek wilde leveren, maar de identiteit van de 'gulle gever' is onbekend. De ontvanger is gebeten door de slang, waardoor de man naar het ziekenhuis moest om de wond te laten ontsmetten. Een wurgslang is niet giftig, maar een slang van dit formaat kan alsnog een flinke beet veroorzaken.

Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan.
De slang is meegenomen door de politie en later opgehaald door de Dierenambulance Noord Groningen.

De dierenambulance heeft het dier naar DoeZoo Insektenwereld heeft gebracht, waar het zes weken in quarantaine verzorgd zal worden. Daarna wordt de slang blijvend opgenomen in de grote reptielenfamilie van de DoeZoo Insektenwereld.


De koningspython heeft inmiddels al gegeten, wat een goed teken is.
DoeZoo Insektenwereld is flink verontwaardigd door deze behandeling van het dier. De politie probeert de herkomst van de slang te achterhalen en onderzoekt, in samenwerking met DoeZoo Insektenwereld en de Dierenbescherming Afdeling Groningen, of er mogelijk aangifte gedaan kan worden van dierkwelling.

Een en ander meldt Debbie van der Zande, PR-vrijwilliger
bij de Dierenbescherming Afdeling Groningen