nieuws

20 sep 2002, 00:12

Wolters-Noordhoff mogelijk verkocht; Groningens ‘ster-uitgeverij’ in de etalage

Wolters-Noordhoff, Groningens succesvolle uitgeverij van schoolboeken en atlassen, wordt mogelijk verkocht. Dat meldt vandaag het Dagblad van het Noorden. Vanuit Groningen konden wij bij Wolters-Noordhoff geen reactie krijgen op dit bericht, wegens afwezigheid van zowel de directeur als de persvoorlichter. Volgens het bericht in het Dagblad van het Noorden vindt de huidige eigenaar van Wolters-Noordhoff, het concern Wolters-Kluwer dat de winst van Wolters-Noordhoff te gering is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in het Dagblad van het Noorden maakt Wolters-Noordhoff momenteel een winst van acht procent op de uitgave van de meest uiteenlopende schoolboeken. Maar voor Wolters-Kluwer is dat niet goed genoeg. Andere onderdelen van Wolters-Kluwer halen winstmarges van tegen de 20 procent. Volgens het bericht is er al een overname kandidaat voor Wolters-Noordhoff: dat is het andere half-Nederlandse uitgeefconcern Reed Elsevier.
Wolters-Noordhoff is het paradepaardje van Groningen als uitgeef-stad. Vroeger waren er in Groningen veel uitgeverijen gevestigd, waarvan Wolters-Noordhoff momenteel de bekendste is. Miljoenen Nederlandse scholieren en studerenden maken gebruik van boeken van Wolters-Noordhoff.