nieuws

07 nov 2007, 11:11

Wolter & Dros TBI duurzaamste ondernemer van Groningen

Wolter & Dros TBI techniek is verkozen tot de Duurzaamste Ondernemer van Groningen. Wethouder Jaap Dijkstra van Economische Zaken van Groningen maakte dit tijdens de Promotiedagen voor het Bedrijfsleven bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De winnaar kreeg uit handen van wethouder Dijkstra een cheque van € 25.000,- die bestemd is voor verdere verduurzaming van het bedrijf. De tweede en de derde plek gingen naar het Het Martini Ziekenhuis en Esha Nederland B.V.

Wolter & Dros kreeg de prijs als beloning voor de uitgebreide toepassing van verschillende duurzame technieken in hun nieuwbouw aan de Rostockweg in Groningen. Hiermee bespaart het bedrijf niet alleen veel energie, maar wil het ook aan klanten laten zien hoe deze technieken toegepast kunnen worden in de praktijk. Hiermee vervult Wolter & Dros, een van de grootste installatiebedrijven van Nederland, actief een belangrijke voorbeeldfunctie voor andere bedrijven hoe ook zij kunnen bijdragen aan CO2-reductie.

Deze voorbeeldfunctie van bedrijven voor bedrijven was een van de belangrijkste aanleidingen voor de gemeente Groningen om de competitie Duurzaamste Ondernemer in het leven te roepen. Praktijktoepassingen van innovatieve technieken om CO2-uitstoot te verminderen kunnen andere bedrijven stimuleren ook veranderingen door te voeren, aldus de gemeente.

In totaal waren er zeventien inzendingen. De jury, bestaande uit Frank Broersma (regiomanager bij de Kamer van Koophandel), Ton Schoot Uiterkamp (directeur van het Instituut voor Energie- en Milieuvraagstukken) en Jannie Visscher (milieuwethouder), bepaalde uiteindelijk wie de prijs in ontvangst mocht nemen.

Het is de eerste keer dat de prijs voor Duurzaamste Ondernemer is uitgereikt.