nieuws

13 mei 2008, 21:09

Woensdag staking postwerkers Groningen

De medewerkers van TNT Post in Groningen leggen woensdag 14 mei, het werk neer. Er zal dan geen post bezorgd en opgehaald worden in Groningen. Voor rouwpost en medische post wordt een uitzondering gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De stakers kunnen zich vanaf 8.30 uur registreren in het FNV gebouw aan de Leonard Springerlaan in Groningen. Tegen 11.00 uur gaan de stakers in demonstratieve optocht naar de TNT vestiging aan de Achterweg om de directeur van TNT Area Noord-Oost een petitie aan te bieden.


De staking in Groningen is de vijfde van de estafettestakingen die leiden tot een landelijke stakingsdag op 28 mei. Eerder werd de post in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven niet bezorgd.
Bij deze acties bleek de actiebereidheid enorm. Meer dan 90 procent van de postwerkers in de voorgenoemde steden heeft het werk neergelegd.


Ook bij TNT Groningen is de actiebereidheid zeer groot.
ABVAKABO FNV, BVPP en CNV Publieke Zaak eisen een structurele loonsverhoging van 3,5 procent per 1 april. TNT biedt tot nu toe niet meer dan 1,5 procent. Pas als de vakbonden instemmen met verregaande verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden, biedt TNT nog eens 1,5 procent. Door de verslechteringen die TNT voorstelt, kan de verlaging van salarissen oplopen tot 25 procent. Dit is voor de bonden onacceptabel.