Nieuws

Woensdag meer duidelijk over eventuele nieuwe coronamaatregelen in Groningen

Woensdag wordt duidelijk of de recente stijging in het aantal coronabesmettingen in Groningen ook leidt tot regionale maatregelen. Volgens een woordvoerder van burgemeester Koen Schuiling, tevens voorzitter van de Veiligheidsraad, is er dan weer een overleg tussen alle regionale partijen.


Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de belangrijkste voornemens van het nieuwe college van B en W van Groningen:
Dit zijn de belangrijkste voornemens van het nieuwe college van B en W van Groningen:

In de afgelopen dagen steeg het aantal positieve coronatesten in de provincie flink. Ook zijn er veel studentenverenigingen die besmettingen melden. “Er wordt nu veel gesproken over coronabrandhaarden binnen studentenverenigingen, maar uit bron- en contactonderzoek blijkt dat de besmettingen niet per se allemaal binnen die verenigingen plaatsvinden”, legt woordvoerder Hans Coenraads uit. “We moeten dus eerst goed vaststellen waar de besmettingen precies ontstaan en welke maatregelen er eventueel moeten worden genomen.”

Studentenverenigingen Navigators en Vindicat hebben de verenigingsactiviteiten op een laag pitje gezet. “We hebben waardering voor de eigen verantwoordelijkheid die de verenigingen nemen”, aldus de woordvoerder van de burgemeester.

Niet te laat?
In maart gingen de ontwikkelingen zo snel, dat er binnen enkele dagen een landelijke lockdown werd afgekondigd. Vrijdag gaf de gemeente al aan na te denken over eventuele maatregelen. Volgens de woordvoerder van de gemeente is woensdag niet te laat voor een overleg tussen de regionale partijen. “De situatie van nu is niet te vergelijken met toen als je naar de ziekenhuisopnames kijkt. Ook de absolute aantallen van nieuwe besmettingen zijn nog niet in verhouding met de rest van het land”, aldus Coenraads.