nieuws

25 feb 2009, 08:08

WK papieren vliegtuigjes vouwen in Groningen

Waar je al geen wereldkampioenschappen in kunt organiseren! Een opmerkelijke nieuwe wedstrijd betreft het wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes vouwen. Op 3 maart nodigt frisdrankfabrikant Red Bull Groningse studenten uit om te laten zien hoe bedreven zij zijn in het vouwen van papieren vliegtuigen. Tussen 11.45 en 14.00 uur vormt ACLO Sportcentrum het officiële wedstrijdveld van het wereldkampioenschap papieren vliegtuigen vouwen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In 2006 organiseerde Red Bull dit internationale studentenevenement voor het eerst. Meer dan 9500 studenten, uit 48 landen deden hier aan mee. Dit jaar vinden de voorrondes in maar liefst 85 landen plaats. Na de qualiflyers in verschillende studentensteden worden de beste Nederlandse piloten uitgenodigd voor de Nationale finale. In deze finale maken de studenten kans op een ticket naar het Wereldkampioenschap papieren vliegtuigen vouwen in Hangar-07 te Salzburg op 2 en 3 mei 2009.
Drie disciplines
De Red Bull Paper Wings Dutch Qualiflyers zijn georganiseerd door studenten die voor Red Bull werken en geven hiermee medestudenten de kans om met hun zelf gevouwen vliegtuig een perfecte vlucht neer te zetten. Dit kunnen de deelnemende studenten doen in drie disciplines: Longest Distance, Longest Airtime en Aerobatics. Oftewel: wie vliegt het verst, tart het langst de wetten van de zwaartekracht en maakt de meest elegante vlucht?
De wereld records
Het wereldrecord Longest Distance staat op naam van de Amerikaan Stephen Krieger. Hij wist zijn papieren vliegtuig 63,19 meter ver te gooien. Ook bij de Longest Airtime staat het wereldrecord op naam van een Amerikaan: Ken Blackburn. Zijn vliegtuig met brede, vierkante vleugels bleef 27,6 seconde in de lucht. Het is nu aan Groningen om deze Kings of Paper Wings van de troon te blazen.
Voor details over datum en locatie per studentenstad zie www.redbullpaperwings.com.