nieuws

31 okt 2007, 21:09

WK 2018 wellicht in Euroborg; Groningen enthousiast

Het college van B en W va Groningen heeft enthousiast gereageerd op een voorstel van de KNVB om te onderzoeken of het WK voetbal van 2018 deels in de Euroborg gehouden kan worden. De KNVB wil het WK voetbal over elf jaar samen met België organiseren, in verschillende stadions en heeft Groningen gevraagd of de Euroborg dan ook een optie is, “Nou: zeker wel!’, is zo;n beetje het enthousiaste antwoord van B en W. Zij laten de KNVB weten:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

"Op 5 oktober jl. ontvingen wij uw brief waarin u aangeeft dat u samen met de Belgische Voetbalbond (KBVB) onderzoekt of de kandidatuur van Nederland en België voor het WK voetbal in 2018 haalbaar is. Om zicht te krijgen op mogelijke accommodaties peilt u bij de eigenaren van de accommodaties, de clubs en de overheden de belangstelling voor de organisatie van het WK.

Het zou fantastisch zijn als het WK in 2018 in Nederland en België plaats zou vinden. De impact van een dergelijk evenement op de top- en breedtesport is groot. Wij zijn dan ook geïnteresseerd om met u te bespreken of Groningen speelstad kan worden voor een eventueel te houden WK in Nederland in 2018.

Zoals u weet, is de Euroborg - waarvan de capaciteit binnenkort wordt uitgebreid tot 22.000 plaatsen - een nieuw en modern stadion met goede voorzieningen. Bovendien staat de Euroborg bekend als een sfeervol stadion met een prachtige ambiance. Het succes van het EK onder de 21 heeft aangetoond dat wij een evenement met dergelijke omvang organisatorisch goed aankunnen.

Vanzelfsprekend zijn wij graag bereid tot een gesprek over uw voorstel.’’