nieuws

27 dec 2001, 00:12

Winterreizen per stoomtrein door oost-Groningen op 27 december

Tussen Kerst en Oud & Nieuw, op donderdag 27 en vrijdag 28 december, zal de stoomtrein van de Museumspoorlijn S.T.A.R. rijden tussen Stadskanaal en Veendam. Op beide dagen kunt men deze unieke reis door het winterse landschap meemaken onder het genot van een kop koffie, een glas glühwein en natuurlijk de sfeer van de stoomtrein.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op beide dagen worden de volgende twee arrangementen aangeboden. Voor beide arrangementen geldt dat reserveren aanbevolen is; de plaatsruimte is beperkt!
Arrangement 1
Dit middag-arrangement omvat een stoomtreinrit Stadskanaal – Veendam en weer terug. Gedurende de reis kunt u genieten van het winterse landschap in onze verwarmde en sfeervol versierde rijtuigen. In de trein wordt speciaal voor deze dagen Glühwein geschonken. De trein zal om 12.00 uur vertrekken uit Stadskanaal, u bent weer terug in Stadskanaal om 14.30 uur. De prijs voor arrangement 1 bedraagt fl. 20,-. (Kinderen: fl. 12,50). Naast de treinreis krijgt u hierbij ook twee drankjes aangeboden.
Arrangement 2
Het na-middagarrangement is uitgebreider. Vanaf 15.00 zijn de bezoekers welkom op het station Stadskanaal. Voor alle bezoekers is er dan een kopje koffie (met banketstaaf). De trein zal vervolgens om 16.00 uur naar Veendam vertrekken. Onderweg krijgt u een drankje geserveerd (gluhwein/frisdrank naar keuze). Na aankomst te Veendam kunnen de reizigers op dat moment genieten van koffie met kniepertjes en oliebollen in het station. De liefhebbers kunnen sfeervolle foto’s maken terwijl de stoomlocomotief rangeert onder de emplacementsverlichting van het station Veendam. Na een uur zal de trein weer vertrekken naar Stadskanaal. Op de terugreis wordt er wederom een drankje geserveerd. Na afloop van de treinrit, om ca. 19.00 uur, krijgt u in Stadskanaal weer een drankje aangeboden, waarna u kunt genieten van een bittergarnituur met een kop soep en een pasteitje. Op het station Stadskanaal en in de trein wordt passende sfeervolle live-muziek verzorgd door een kwartet van het Capriccio Clarinet Choir, onder leiding van dirigent John de Beer. Zij spelen zowel vooraf als tijdens en na de treinrit. De prijs voor arrangement 2 bedraagt fl. 45,- (Kinderen: fl. 35,--). De prijs is inclusief diverse hapjes en drankjes.
Voor meer informatie en reserveringen kan contact opgenomen worden met Museumspoorlijn S.T.A.R., tel: 0599-651890, of via e-mail: info@stadskanaalrail.nl. Reserveren (t/m 17 december 2001) kan eveneens via onze website: www.stadskanaalrail.nl .