nieuws

09 sep 2009, 11:11

Winschoten opnieuw opgeschrikt door brand

Winschoten is gisteravond opnieuw opgeschrikt door een uitslaande brand. Politie en brandweer doen een onderzoek naar de oorzaak van de brand en kunnen dus niet bevestigen of er sprake is geweest van brandstichting. De brand brak uit op een terrein dat is bestemd voor een asielzoekerscentrum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gisteravond heeft de brand gewoed in een leegstaand kantoorpand aan de Sint Vitusholt in Winschoten. De brand werd om 22.00 uur gemeld bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Groningen.


Direct na de melding rukten een tankautospuit en een hoogwerker van brandweer Winschoten uit. Omdat onderweg reeds duidelijk werd dat de brand uitslaand was, werd ook een tweede tankautospuit van brandweer Winschoten gealarmeerd.
Ter plaatse bleek het te gaan om een brand in een leegstaand kantoorpand naast een - eveneens leegstaande - loods. Vanwege het feit dat de brand reeds uitslaand was moest de brand van buitenaf bestreden worden. De brandweer richtte zich daarom meteen op het voorkomen van overslag naar genoemde loods. Bovendien werd getracht de brand in het kantoorpand zelf zoveel mogelijk te beperken.


Omstreeks 00.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De loods kon behouden worden, evenals ongeveer de helft van het kantoorpand. De nabluswerkzaamheden hebben vervolgens nog enkele uren in beslag genomen.


Het pand stond ten tijde van de brand leeg. Er deden zich dan ook geen persoonlijke ongelukken voor. De politie stelt onderzoek in naar de oorzaak van de brand.