nieuws

12 apr 2011, 16:04

Winnaar ludieke actie SMOG krijgt gedregde fiets

Studenten van de Rijksuniversiteit van Groningen kunnen morgen een fiets winnen. De fiets is een bijzonder exemplaar omdat hij door de leden van SMOG uit het Groningse water is gedregd en opgeknapt. Om de fiets te bemachtigen is wel enige kennis van afval nodig.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wie het antwoord weet op de vraag hoeveel zakken met afval er morgen voor de ingang van de Universiteit Bibliotheek (UB) liggen mag zich de gelukkige nieuwe eigenaar van deze gedregde fiets noemen. Met de ludieke actie wil SMOG de studenten bewust maken van de grote hoeveelheid afval die ze produceren.

Sanne Werkman van SMOG: ‘Het SMOG wil minder afval en pleit voor de comeback van de broodtrommel en de beker melk in plaats van in plastic verpakte croissants en een pakje Vifit. We vinden het hoog tijd voor een schokeffect.’

Het afval, wat afkomstig is uit de UB, ligt van half 9 ’s ochtends tot twee uur s’middags voor de ingang van de bibliotheek. Rond half 10 kan er worden meegedaan met de prijsvraag waarbij de winnaar de opgeknapte gedregde fiets in handen krijgt. Ook zal een tweedejaars student van de Minerva aan het eind van de ochtend een eigen gemaakt kunstwerk van het afval uit de UB presenteren.