nieuws

14 mrt 2002, 00:12

Willem van E verdacht van vierde moord op Shirley Hereijgers

De Groninger Willem van E., die eerder al is verdacht van moord op drie vrouwen, wordt nu ook verdacht van moord op Shirley Hereijgers. Zij werd in '97 dood aangetroffen, de dag na de dood van Anne de Ruijter de Wildt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groninger van Willem E. uit Harkstede die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van drie prostituees in de stad Groningen, wordt nu ook verdacht van moord op de reeds lang vermiste prostituee Shirley Hereijgers.
Dat blijkt uit een verklaring aan onder meer de GIC van de Friese advocaat mr. W. Anker, de advocaat van Willem van E. Die maakt daarin bekend dat hij de verdediging van Van E. neerlegt omdat zijn broer H. Anker al als advocaat optreedt voor de familie van Hereijgers. Volgens de Friese advocaten ontstaat er een onmogelijke situatie wanneer beide broers optreden voor partijen met tegengestelde belangen in dezelfde zaak. de Friese advocaat mr. W. Anker, de advocaat van Willem van E. Die maakte woensdag bekend dat hij de verdediging van Van E. neerlegt omdat zijn broer H. Anker al als advocaat optreedt voor de familie van Hereijgers. Volgens de Friese advocaten ontstaat er een onmogelijke situatie wanneer beide broers optreden voor partijen met tegengestelde belangen in dezelfde zaak.
Willem van E. heeft zich inmiddels gewend tot de advocaat mr. gerard Hamer uit Amsterdam.