nieuws

21 jun 2002, 00:12

Willem Smink: ‘Grote Markt Forum houdt alle vrijheid’

Volgens wethouder W. Smink (PvdA) van ruimtelijke ordening blijft het Grote Markt Forum de komende tijd van zeer groot belang. B en W hebben in het nieuwe collegeprogram weliswaar al voorgesteld om aan de oostwand een cultureel gebouw van formaat te realiseren, maar dat wil beslist niet zeggen dat de opinie van het Forum er wat dat betreft niet meer toe doet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Integendeel. Wij gaan als college van B en W niet voorschrijven wat U als Forum moet vinden. U hebt de vrijheid te vinden wat U vindt. De tijd dat er in het Stadhuis plannen werden bedacht die koste wat koste moeten worden doorgevoerd, ligt al lang achter ons’, aldus Smink.
Toch kreeg hij stevige kritiek op het feit dat het nieuwe college van B en W al een standpunt hebben over een cultureel zalencomplex aan de oostwand. ‘Het is onfatsoenlijk dat politici hun plan niet als eerste aan ons hebben gepresenteerd’, aldus onder meer E. Kweksilber. Smink gaf wel toe dat het college van B en W ongelukkig had geopereerd, en dat de passage over de cultuur in het collegeprogramma niet verstandig was geformuleerd. ‘Maar het is wel goed dat wij een standpunt hebben genomen, daarvoor zijn wij er als politici nu eenmaal. Maar ons standpunt is beslist geen wet. Het is meer een aftrap voor een discussie. We blijven zeer geïnteresseerd in de wensen en denkbeelden van het Forum. Alleen door daar naar te luisteren komt er draagvlak in de Groningse gemeenschap voor plannen voor de Grote Markt’, zo betoogde hij.