nieuws

30 mrt 2012, 10:10

Wilde politieachtervolging eindigt in sloot

Een wilde achtervolging door de politie is donderdagavond in een sloot geëindigd. Een 32-jarige inwoner van Assen reed met hoge snelheid over het Kwinkenplein in Groningen. Toen agenten de man een stopteken gaven, ging hij er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging ging van Groningen naar Haren en weer terug en eindigde vervolgens in een sloot.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de politie veroorzaakte de man onderweg bijna een paar aanrijdingen omdat hij hard over zebrapaden en kruisingen reed. De achtervolging werd ingezet op het Kwinkenplein waarna de man via de A28 naar Haren reed. Daar maakte hij rechtsomkeer richting Groningen. Op de Papiermolenlaan stopte hij en probeerde aan de agenten te ontkomen door in een sloot te springen.

Met een nat pak werd de verdachte uit het water gevist en aangehouden. Hij is ingesloten aan het politiebureau. Daar bleek de man teveel gedronken te hebben. Een ademanalysetest wees uit dat hij 1,6 promille (710 ug/l) alcohol in zijn bloed had. Het bleek niet de eerste keer te zijn dat hij met een slok op achter het stuur was gestapt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.