nieuws

01 jul 2012, 12:12

Wilde achtervolging op motorgek in Groningen

De politie heeft zaterdagavond haar handen vol gehad aan het aanhouden van de bestuurder van een gestolen motorfiets. De man reed met gedoofd licht en duizelingwekkende snelheden door stadswijken en reed zelfs een politiewagen aan in een poging om aan zijn achtervolgers te ontkomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het begon allemaal toen er een melding binnenkwam dat in Selwerd iemand onder invloed op een motor reed. Toen agenten de man zagen rijden op de Iepenlaan, ging hij er met hoge snelheid en gedoofd licht vandoor. De motorgek negeerde elk stopteken en scheurde met snelheden tot 200 kilometer per uur door de stad. Hij ging zo te keer op zijn tweewieler dat agenten het op zeker moment niet verantwoord vonden om de achtervolging voort te zetten.

Juist op het moment dat de achtervolging zou worden gestaakt, werd hij weer gesignaleerd en kon hij worden klemgereden op de Metaallaan in Vinkhuizen. Ook toen wilde hij echter niet van opgeven weten en via een talud en een fietspad ging hij er weer vandoor. Toen hij even later weer werd klemgereden, gaf hij plotseling veel gas en reed vanuit stilstand tegen een politiewagen aan. De motorrijder kwam hierdoor ten val, maar gaf nog niet op. Omdat zijn tweewieler op de grond lag, wilde hij er dit keer te voet vandoor. Dit kon worden voorkomen door toegesnelde agenten die de man wisten aan te houden.

Eenmaal op het politiebureau weigerde de man nog altijd elke medewerking. Omdat geen ademanalyse of bloedproef kon worden afgenomen, werd zijn rijbewijs ingevorderd. De motor waarop hij reed bleek van diefstal afkomstig te zijn en bleek in de nacht van vrijdag op zaterdag al gevaarlijk door het Groningse uitgaanscentrum te hebben gereden. Meerdere mensen gaven aan dat zij voor de motor aan de kant moesten springen toen deze door de Poelestraat en Peperstraat reed. Hun verhaal wordt volgens de politie bevestigd door camerabeelden.