nieuws

12 sep 2009, 13:01

Wilde achtervolging eindigt in Stedum

De politie heeft vrijdagnacht in een weiland in Stedum een 21-jarige automobilist uit Loppersum aangehouden. De automobilist was er De man was er vandoor gegaan toen agenten hem wilden controleren. Met ruim tien politiemannen en een hond werd de achtervolging ingezet. De Lopster bleek onder invloed. Hij had 1,15 promille alcohol in zijn bloed. Als beginnend bestuurder is het maximaal toegestaan om een promillage 0,2 te hebben.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Agenten zagen de man en twee bekenden vrijdagnacht staan in de Molenweg waar ze lawaai stonden te maken. Toen de agenten de auto even later door Loppersum zagen rijden, ging de automobilist er met hoge snelheid vandoor waarna de politie de achtervolging inzette.

Tijdens de achtervolging probeerde de bestuurder de politieauto meerdere keren af te snijden. Diverse politiemensen waren inmiddels ingezet en hadden een wegversperring opgezet. Nabij de versperring reed de bestuurder door een berm en wist zo alsnog ontkomen. Even later werd de auto aangetroffen in de Stationsweg in Stedum. Een politiehond trof drie jongens aan in een weiland. De Lopster gaf toe te hebben gereden.