nieuws

25 feb 2009, 08:08

Wilbert Boneschansker wint Mensen voor Cijfers Prijs

Wilbert Boneschansker, BU-manager Business Operations bij Groningen Seaports, heeft dinsdagavond in het Groningse hoofdkantoor van NDC Mediagroep de Mensen voor Cijfers Prijs 2008 in de wacht gesleept. Dat is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste financiële manager in het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De drie genomineerden, naast Boneschansker ook Rolf Kruit van Ziegler Brandweertechniek en Erik Mulder van FC Groningen, waren opgegeven door hun directeur. Volgens het juryrapport is Boneschansker onder meer initiatiefrijk, gedreven en alert en heeft hij voor een volledige cultuuromslag binnen Groningen Seaports gezorgd. Bovendien heeft Boneschansker volgens de jury een substantiële bijdrage geleverd aan het succes van het bedrijf.

De Mensen voor Cijfers Prijs is in het leven geroepen om de financieel manager en de controller, een beroepsgroep die normaal gesproken enigszins in de schaduw staat, in het zonnetje te zetten. De criteria waar de winnaar onder meer aan moet voldoen, zijn ondernemerschap, collegialiteit en integriteit. Niet alleen goed met cijfers dus, maar ook goed met mensen.