Nieuws

Wie zijn de twee domme brandstichters die nog maar net kunnen ontsnappen aan hun eigen brand?

Twee brandstichters zijn op 9 februari bijna slachtoffer geworden van hun eigen brand in een fietsenstalling aan de Antillenstraat. De toegangsdeur van de stalling viel achter het duo in het slot. Dat is te zien op beelden van de politie, die nu op zoek is naar de mannen.


Leestijd: 1 minuut

De brandstichters waren van plan om een scooter in de fietsenstalling in brand te steken. Ze konden de stalling binnenglippen nadat iemand anders die verliet. Vervolgens staken ze de scooter in de brand en probeerden daarna de stalling te verlaten. De toegangsdeur was echter automatisch gesloten. 

Een handlanger moest de mannen helpen. Eén van de brandstichters wist via een kleine kier te ontkomen. De ander moest over het hek klimmen om te ontsnappen.

Door de brand zijn meerdere scooters en fietsen beschadigd en liep de stalling brandschade op. Een bewakingscamera maakten opnames van de verdachten. De politie wil graag weten wie dit zijn.

Herken je de verdachte(n) of heb je informatie over deze brandstichting? Bel dan met de politie via de politie opsporingstiplijn 0800 – 6070. Wil je anoniem blijven bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.