nieuws

28 jun 2013, 10:10

Wie wint de Groninger cultuurprijs? Kijk de video en stem!

U kunt nog steeds stemmen op een van de drie uitzondelijke Groningse kunstenaars die zijn  genomineerd voor de tweejaarlijkse Wessel Gansfort Cultuurprijs  De genomineerden dit jaar zijn: Annemarie Busschers (kunstschilderes); NOISIA (drum- & basscollectief) en Guy Weizman (choreograaf Club Guy and Roni). Op bijgaande video van www.webfilmnoord.nl  kunt u binnen twee minuutjes zien we deze genomineerden precies zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De provincie Groningen heeft een speciale website in het leven geroepen waar u uw stem kunt uitbrengen:

 


http://www.provinciegroningen.nl/uitvoering/cultuur/culturele-prijzen/wessel-gansfort-cultuurprijs/

Annemarie Busschers

 

'Het werk van Annemarie Busschers is vernieuwend op het gebied van portretschilderkunst. Ze exposeert landelijk en maar ook in het buitenland. Busschers geeft met haar werk impulsen vanuit de provincie Groningen'.

 

NOISIA

'Het drietal vertegenwoordigt een nieuwe muzikale stroming, is baanbrekend en spreekt een breed en jong internationaal publiek aan. De groep heeft met veel verschillende artiesten gewerkt. De drie blijven bovendien dicht bij hun Groninger roots'.

 

Guy Weizman

 

'Guy Weizman is het gezicht van het dansgezelschap. De voorstellingen zijn modern, maar ook theatraal; rauw, maar toch esthetisch. Critici toonden zich na de Noord-Amerikaanse tournee van Guy en Roni enthousiast over hun dans en muziek. De twee werden gevraagd voor belangrijke internationale festivals'.

 

Wat is de Wessel Gansfort Cultuurprijs ?


De Wessel Gansfort Cultuurprijs, genoemd naar de Groninger humanist Wessel Gansfort, is een tweejaarlijkse algemene cultuurprijs voor een persoon of instelling die zich inzet voor de cultuur in Groningen. De prijs bestaat uit een bedrag van 7.000,- euro en een kunstwerk. Nieuw aan de opzet van de prijs is dat het kunstwerk voor het eerst gemaakt wordt door een (oud-)student van kunstacademie Minerva.


Wie de Wessel Gansfort Cultuurprijs gaat winnen wordt dit jaar voor het eerst bepaald door de inwoners van de provincie Groningen. Van dinsdag 25 juni tot en met maandag 8 juli kunt u stemmen op een van de drie genomineerden. Op vrijdag 4 oktober 2013 reikt gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh de Wessel Gansfort Cultuurprijs 2013 uit in het provinciehuis in Groningen.


Twitter mee via #WGCP.