nieuws

17 mrt 2011, 08:08

Wie ontwerpt een nieuwe lamp voor Groningse wethouder Elly Pastoor?

Kringloopbedrijf GoudGoed en de gemeente Groningen organiseren een ontwerp- & maakwedstrijd voor nieuwe lampen voor de werkkamer van wethouder Elly Pastoor in het Stadhuis aan de Grote Markt. Wethouder Pastoor wil ontwerpers uit de gemeente Groningen de kans geven hun talenten te laten zien en nodigt studenten, kunstenaars met een WWIK uitkering en mensen met een bijstandsuitkering met aantoonbare ervaring in productdesign en ontwikkeling van harte uit om deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omdat Groningen graag een duurzame stad wil zijn, benadrukt de wethouder dat er gewerkt wordt met materialen uit de kringloop. Ze geeft aan al veel mooie voorbeelden gezien te hebben van producten in de upcycling industrie en wil milieubewust ontwerpen onder jong talent in Groningen stimuleren.

Belangstellende ontwerpers kunnen zich tot en met 31 maart 2011 inschrijven. Meer informatie over de voorwaarden van de wedstrijd is te vinden op www.goudgoed.nl.

Een jury bestaande uit wethouder Elly Pastoor, Ingeborg Wallinga (directeur Centrum Beeldende Kunst), Han Koning (ontwerper en docent van de afdeling Interieur Architectuur van kunstacademie Minerva), Peter Rutgers (directeur WerkPro/Goudgoed) en Nicole Lagarde (binnenhuisarchitecte Stadhuis) zal op 11 mei 2011 uit de inzendingen de vijf beste en leukste lampen selecteren.

Daarna kan het publiek uit de vijf genomineerde ontwerpen de uiteindelijke winnaar kiezen. Op 25 mei 2011 maken GoudGoed en de gemeente Groningen het prijswinnende ontwerp en de ontwerper bekend.

Het is de bedoeling dat het winnende ontwerp vervolgens de werkkamer van wethouder Pastoor siert.