nieuws

20 okt 2010, 09:09

Wie is de Zakenvrouw van het Noorden van 2010 geworden?

In Martiniplaza in Groningen is gisteravond de Zakenvrouw van het Noorden van 2010 verkozen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De winnares van deze titel werd de eigenaresse/directrice van de vliegschool in Eelde, Anne – Christine Dreue (52). Mevrouw Dreue is van oorsprong Française maar woont nu ruim tien jaar in Eelde. Daar startte ze met zeven leerlingen en drie ingehuurde lesvliegtuigen de ‘Dutch Flight Academy’. Dat bedrijf heeft nu 34 medewerkers en honderd leerlingen.

De andere genomineerden waren Jitske Beukema (43) uit Norg, en Diana Monissen (55) uit Leeuwarden.

Jitske Beukema is directeur van het bedrijf Research Drive. Zij begon zes jaar geelden in haar eentje, en heeft inmiddels een bedrijf met 24 medewerkers. Het bedrijf begeleidt en controleert onderzoeken naar nieuwe geneesmiddelen.

De derde genomineerde , Diana Monissen , is voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorgverzekeraar De Friesland in Leeuwarden. Bij deze zorgverzekeraar werken zeshonderd mensen.

De verkiezing Zakenvrouw van het Jaar was een onderdeel van de jaarlijkse manifestatie Women in Business. De Zakenvrouw werd verkozen door een jury onder voorzitterschap van Karin Orsel , reder uit Delfzijl, die vorig jaar werd uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar van heel Nederland.