nieuws

12 feb 2003, 00:12

Wethouders Delfzijl stellen portefeuille ter beschikking van Raad

De vier wethouders van Delfzijl die sinds het aftreden van burgemeester Haaksman het college van B en W van Delfzijl vormen, hebben besloten hun portefeuille ter beschikking te stellen van de gemeenteraad. Dat betekent dat de wethouders de weg vrij maken voor een nieuw college van B en W, maar zolang dat college er nog niet is hun werkzaamheden voort kunen zetten. Het is de eerste keer sinds de invoering van het duale stelsel in Nederland dat wethouders daartoe hebben besloten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat hebben de wethouders van Delfzijl woensdagmiddag tijdens een persconferentie bekend gemaakt. De wethouders hebben zich sinds het vertrek van de burgemeester afgelopen maandag op hun positie beraden. Ze hebben er van afgezien op te stappen omdat ze formeel dan nog slechts dertig dagen in functie mogen blijven waardoor de nieuwe waarnemend burgemeester Jorritsma te weinig tijd krijgt om zaken af te handelen.
In een verklaring laten de wethouders weten hun portefeuille ter beschikking te hebben gesteld om een nieuw, breder of gereconstrueerd college mogelijk te maken. De stap van de wethouders betekent ook dat de twee Groningse staatsrechtgeleerden die zijn aangesteld om de politieke verhoudingen in Delfzijl te normaliseren, prof.mr. D. Elzinga en prof. Mr. A. Dolle, meer tijd krijgen voor hun werkzaamheden.