nieuws

10 mrt 2002, 00:12

Wethouder verdacht van verkiezingsfraude

De Winschotense wethouder Kootstra en zijn vrouw worden verdacht van verkiezingsfraude. Burgemeester Vlietstra doet daarvan vandaag aangifte bij de politie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De wethouder en zijn vrouw worden ervan verdacht geknoeid te hebben met verkiezingskaarten, waarmee mevrouw Kootstra bij volmacht heeft gestemd.
De zaak kwam aan het licht toen de Winschotense Mariska Otto zich woensdag bij het stembureau meldde. Ze was haar oproepkaart kwijt en wilde met haar paspoort een nieuwe kaart aanvragen. Toen bleek dat haar oproepkaart al op het bureau lag, voorzien van een valse handtekening.
De wethouder zegt de kaarten ondertekend en al van de bovenbuurvrouw van Otto te hebben gekregen. “Ik was me van geen kwaad bewust en zit er behoorlijk mee in de maag,” laat de wethouder weten. Ook de vrouw van Kootstra is aangeslagen. “Ze heeft er nachten niet van geslapen.”
Wethouder Kootstra heeft Mariska en haar vriend zijn excuses aangeboden. Hij zegt het bovendien begrijpelijk te vinden dat er aangifte wordt gedaan.