nieuws

14 jul 2000, 00:12

Wethouder Schuiling steunt plan om fietsers zonder licht naar politiebureau te brengen

Wethouder Koen Schuiling van economische zaken steunt het initiatief van de fractie van de VVD in de gemeenteraad om fietsers zonder licht hard aan te pakken. Volgens het Nieuwsblad van vanmiddag wil Schuiling in elk geval een voor Nederland unieke proef met een strenge aanpak. Meer informatie in de GIC.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wethouder Koen Schuiling (VVD) van verkeer vindt dat er in Groningen een proef genomen moet worden met een keiharde aanpak van het fietsen zonder licht. Hij zegt dat in de middag-editie van het Nieuwsblad van het Noorden. Schuiling wil een experiment in de buurt van de St. Jansstraat, vlakbij het Werkmancollege en het Praediniusgymnasium. Volgens Schuiling is de mentaliteit van fietsers in de stad Groningen ‘belabberd’.
Daarom is hij het eens met raadslid Evenhuis om mensen zonder fietslicht aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau. Daar ligt dan een fraaie bekeuring voor hen klaar. Alleen wie naar de fietsenmaker gaat om het licht te laten repareren kan een bekeuring ontlopen, aldus Schuiling. Volgens hem gaat de politie overleggen met justitie over de vraag in hoeverre zo’n proef gehouden kan worden.