nieuws

21 mei 2002, 00:12

Wethouder Karin Dekker wil meer vrouwen aan Groningse top

De nieuwe Groningse wethouder voor personeel en organisatie Karin Dekker (GroenLinks) vindt het hoog tijd worden dat er in Groningen meer vrouwen aan de top komen. Voor Radio Noord maakte ze vanmiddag melding van bijzondere van maatregelen die dat moeten bevorderen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Karin Dekker moeten er in Groningen niet allen meer vrouwen, maar ook meer migranten aan de top komen. Dekker is er zelf een voorbeeld van dat vrouwen bij de gemeente Groningen zijn ondervertegenwoordigd. Het heeft althans jaren geduurd voordat er weer een vrouwelijke wethouder kon worden benoemd. Ze heeft voordat ze haar nieuwe functie aanvaardde bedongen dat ze enkele middagen per week vrij heeft om haar dochters op te halen van school.
Volgens Dekker wordt er wel eens over gesproken dat het voor vrouwen moeilijk is om door een denkbeeldig glazen plafond te komen. Maar volgens haar is dat niet het belangrijkste probleem. ‘Het heeft ook met een bepaalde cultuur te maken. Als je werkt in een organisatie waar vooral mannen werken denkt men er ook niet snel aan om maatregelen te nemen om het vrouwen makkelijker te maken in de top mee te draaien’.