Nieuws

Wethouder Karin Dekker betuigt spijt aan gemeenteraad Groningen voor ‘Da Finci’-strop

Wethouder Karin Dekker (GroenLinks) heeft de Groninger gemeenteraad woensdagavond haar spijt betuigd voor fikse tegenvallers bij de invoering van het financieel controle-systeem DaFinci.Wethouder Karin Dekker (GroenLinks) heeft de Groninger gemeenteraad woensdagavond haar spijt betuigd voor fikse tegenvallers bij de invoering van het financieel controle-systeem DaFinci.


Leestijd: 1 minuut

De aanschaf van dit systeem is 2,5 miljoen euro tegen gevallen, vanwege extra kosten. De gemeenteraad van Groningen is daar zeer ongelukkig mee.

De raad besprak woensdag het raadsvoorstel ‘Verlengen project Da Finci’. In dit voorstel kondigt het college van B&W aan de ingebruikname van het nieuwe financieel systeem DaFinci met een half jaar te willen uitstellen.

De raad toonde zich in de raadscommissie Financiën en Veiligheid vorige week ook al zeer kritisch over de kostenoverschrijding.

De raad maakt zich vooral zorgen over de vraag of het college van B en W de controle op de financiën bij grote projecten wel voldoende in de hand heeft.