nieuws

28 nov 2012, 11:11

Wethouder Joost van Keulen: ‘Bereikbaarheid Groningen top-prioriteit’

De bereikbaarheid voor Groningen is top-prioriteit voor het nieuwe college van B en W van Groningen dat een maand geleden uit de startblokken is gegaan. Dat betoogde gisteravond Joost van Keulen, namens de VVD wethouder voor verkeer en vervoer, economische zaken en innovatie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van Keulen was gastspreker tijdens de algemene ledenvergadering van de Groningen City Club.

Volgens Van Keulen zijn de eerste gesprekken over de bereikbaarheid inmiddels gevoerd. ‘We kijken daarbij niet naar een alternatief voor de tram, maar we gaan veel meer in de breedte kijken. We gaan de hele bereikbaarheid van de stad in ogenschouw nemen en we gaan bekijken hoe je het beste de stad in en uit kunt’, zo zei hij.

Parkeergarages

Van Keulen vertelde dat het college van B en W gistermiddag een nota heeft aangenomen om parkeergarages beter te gebruiken. De meeste mensen weten die garages niet te vinden, en daarom komt er betere bewegwijzering en een nieuwe campagne om de parkeergarages bekender te maken.


‘Blijven verbeteren’’

Wethouder Joost van Keulen liet weten open te staan voor gesprekken met ondernemers in de binnenstad. ‘Wij willen als college graag met u in overleg. Overigens hoor ik ook geluiden van bedrijven die zeggen dat het helemaal niet zo slecht gaat. Maar hoe dan ook: we zullen moeten blijven verbeteren en daarbij hebben we de hulp van iedereen hard nodig’, zo betoogde hij.