nieuws

01 nov 2009, 12:12

Wethouder Bedum stapt op na ontdekking illegale werknemers

Wethouder Stoffer Jan Haan (ChristenUnie) van de gemeente Bedum stapt op, vermoedelijk omdat bij een controle voor de derde keer illegale arbeiders op zijn agrarisch bedrijf werden aangetroffen. Haan wilde zondag alleen laten weten dat hij maandag op stapt en dat hij in een ingelaste raadsvergadering de reden bekend zal maken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In een artikel in het Dagblad van het Noorden liet de wethouder zaterdag doorschemeren dat er problemen waren geweest met personeel op zijn firma. Op het boerenbedrijf van Haan werden tijdens zijn wethoudersperiode al twee keer eerder buitenlandse werknemers zonder werkvergunning aangetroffen. De gemeenteraad sprak toen het vertrouwen in hem uit nadat de wethouder aangaf dat hem geen blaam trof.

De wethouder geeft in het dagblad aan niet op de hoogte te zijn van de status van enkele van zijn medewerkers. ,,De meeste tijdelijke werknemers heb ik vooraf thuis bezocht om de papieren te checken. Omdat de anderen elders in het land wonen, kon ik die niet controleren. Daardoor moet het mis zijn gegaan'', zo stelt hij in de krant.

In een spoedvergadering met de fractievoorzitters van de Bedumer gemeenteraad besloot Haan maandag zijn functie officieel neer te leggen.