nieuws

01 jun 2002, 00:12

Werkzaamheden zuidelijke ringweg Groningen: wegomleidingen

De werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen komen in een nieuwe fase. In verband daarmee zijn er maandag 3 en dinsdag 4 juni wegomleidingen. (De Groninger Internet Courant (www.gic.nl) en deze daarvan afgeleide Luncheditie zullen vanaf medio juni dagelijks berichten over de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in een apart, nieuw katern)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Komende maandag 3 juni en dinsdag 4 juni zal de afrit, komende vanaf het Julianaplein-richting Vrijheidsplein, van ’s morgens zes tot ’s middags drie uur afgesloten zijn voor het verkeer. Het verkeer wordt via borden omgeleid.
Woensdag 5 juni en donderdag 6 juni tussen ‘s morgens zes en ’s middags drie uur is het niet mogelijk om – komende uit de richting Hoogezand – op het Julianaplein rechts richting centrum Groningen te rijden. Ook hier zal het verkeer worden omgeleid.
Dat heeft te maken met werkzaamheden die op dit moment aan de zuidelijke ringweg worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden vinden voornamelijk in de avond en nachtelijke uren plaats. Rijkswaterstaat heeft echter in overleg met de aannemer besloten een aantal werkzaamheden naar overdag te verplaatsen, in verband met mogelijke hinder voor omwonenden. Vanaf maandag tot en met donderdag wordt in verband daarmee een zogenaamde ‘geleiderail’ geplaatst. Dit gaat met veel lawaai gewaard. In de genoemde periode zal het overige werk wel in de avond en nachtelijke uren worden uitgevoerd.
Vanaf vrijdagavond 5 juli tot en met zondagnacht 11 augustus wordt er dag en nacht gewerkt. In die periode is de zuidelijke helft van de N7/Zuidelijke Ringweg (gedeelte Vrijheidsplein-Juliananaplein-Europaplein) vanuit Drachten richting Hoogezand/Delfzijl volledig gestremd.