Nieuws

Werkzaamheden Hoofdstation mogelijk een jaar vertraagd

De werkzaamheden aan het Hoofdstation lopen waarschijnlijk een jaar vertraging op. Tijdens werkzaamheden aan de achterzijde van het station zijn archeologische vondsten gedaan. Ook stuitte aannemer Strukton op ‘onvoorzien kabel- en leidingwerk’.


Leestijd: 1 minuut

Werkzaamheden Hoofdstation mogelijk een jaar vertraagd
Werkzaamheden Hoofdstation mogelijk een jaar vertraagd

In de bodem zijn fundamenten van gebouwen uit het verleden gevonden. Het gaat daarbij om fundamenten van historische gebouwen.

Door de bodemvondsten loopt de planning fikse vertraging op, meldt ProRail, en kan de treinvrije periode, in de zomer van 2022, niet worden gehaald. Omdat het om een zeer lange treinvrije periode gaat, kan die alleen in de zomer ingepland worden. De periode waarin er geen treinen rijden. wordt daarom waarschijnlijk verplaatst naar de zomer van 2023.

Tijdens deze periode wordt de busonderdoorgang ingeschoven, en wordt een doorkoppeling aangelegd zodat de treinen rechtstreeks van Winschoten naar Delfzijl en Veendam naar Eemshaven kunnen rijden.

Aannemer Strukton is momenteel bezig met een aangepaste planning. Vanwege de omvang van het werk, is dat nogal een klus, zegt ProRail.