nieuws

26 apr 2011, 10:10

Werkzaamheden bouw kantoor Nijestee Damsterdiep

Er wordt weer gebouwd aan het nieuwe kantoor van woningcorporatie Nijestee aan het Damsterdiep . Er was onenigheid tussen Nijestee en hoofdaannemer Strukton over niet goedgekeurde werktekeningen en –berekeningen voor de bovenste verdiepingen. Na een gesprek tussen beide partijen heeft Strukton de uitvoering van het werk weer opgepakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De fout in de hoofdconstructie is inmiddels hersteld. De gewijzigde berekening leidde tot het aanpassen van een aantal staalprofielen. Er wordt de komende tijd om de drie weken een vloer gestort tot de hoogte van het nu staande casco is bereikt. Daarna wordt verder gewerkt aan de ruwbouw.

Casco voor de zomer klaar

Henk Raatjes, directeur Vastgoed bij Nijestee: “We zijn blij dat Strukton ons de garantie geeft dat ze voor -of in- de bouwvak het casco van ons kantoor opleveren. We willen graag op schema blijven. Dat is niet alleen belangrijk voor Nijestee, ook voor de omwonenden en ondernemers aan het Damsterdiep, de gemeente én de Stadjers. Begin mei is de aanbesteding van de afbouw. Die kan dan na de zomer starten.”