nieuws

09 aug 2002, 00:12

Werk zuidelijke ringweg mogelijk eerder klaar

Het werk aan de zuidelijke ringweg is mogelijk eerder klaar dan gepland. Daardoor kan de ringweg wellicht al zondag 11 augustus opnieuw in gebruik genomen worden, in plaats van maandag 12 augustus.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Jeroen Grootenhuis, woordvoerder van aannemer Koop Tjuchem die de werkzaamheden uitvoert, verloopt alles voorspoedig en grotendeels naar wens. Met name de verkeerssituatie is hem zeer meegevallen. ‘Er staan nergens files op de toevoerwegen vanaf Haren of Hoogkerk. Wel is er verkeersoverlast bij de Groningse binnenstad en bij het Hoofdstation. Maar op de aanvoerwegen rond de stad is het ons allemaal honderd tot tweehonderd procent meegevallen’, zo zegt Grootenhuis.
Wellicht omdat de overlast minder is dan gevreesd, wordt er amper gebruik gemaakt van de P+R-voorzieningen. Bijna niemand maakt er momenteel gebruik van de mogelijkheid zij auto er te stallen en vervolgens met City busjes de stad in te gaan. Het werk vordert ondertussen geheel volgens planning. Het gedeelte vanaf het Vrijheidplein bij de Gasunie is bijna klaar. Daar moeten nu alleen nog ‘barriers’ komen, een bermbeveiliging. Maandag, gisteren, is een begin gemaakt met het aanbrengen van de laatste deklaag op het gedeelte van het Julianaplein tot het Europaplein. Deze week is dat naar verwachting klaar.
Het was maandag wel bijna te warm om te werken. Het asfalt dat als deklaag wordt aangebracht heeft een temperatuur van 180 tot 200 graden. Dat in combinatie met de zomerse hitte maakt het werk daar aan de weg bijna onmogelijk. Ook de tunnel onder het Julianaplein is inmiddels voor de helft gereed. Met de bouw van de andere helft wordt volgend jaar begonnen, wanneer het noordelijke deel van de zuidelijke ringweg wordt opgeknapt.
Op 12 augustus moet het werk klaar zijn. ‘Maar misschien kan de weg de zondag er voor al in gebruik worden genomen. Dat is een halve dag eerder dan gepland. Veel scheelt het niet, maar we zijn zeer tevreden dat het allemaal loopt zoals we hadden uitgedacht’, aldus Grootenhuis.