nieuws

13 mrt 2009, 08:08

Werk van Groningse fotograaf in UMCG

Werk van de Groningse fotograaf Anjo de Haan is vanaf vandaag tot 1 juni te zien in het personeelsrestaurant van het UMCG. Veel van zijn foto’s zijn genomen op het Hogeland in Groningen. Anjo de Haan werkt als freelance fotograaf en is lid van het illustere gezelschap Fotocollectief en fotografencollectief Lucix. Zijn beelden zijn bij diverse agentschappen en fotostockburo’s ondergebracht en worden verkocht aan magazines, kranten, diverse media-instellingen, bedrijven, instellingen en particulieren. Diverse keren zijn zijn foto’s gepubliceerd in fotovakbladen en/of vielen in de prijzen bij fotografiewedstrijden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Fotograaf Anjo de Haan (1959) exposeert met een aantal foto’s waarin het detail, of het oog voor detail zichtbaar wordt gemaakt. Echter nooit als registratie, maar als uitgangspunt voor een andere kijk, een andere invalshoek, zodanig, dat een nieuw, betekenisvol beeld ontstaat.


Als inspiratie dienen vele bronnen: gebouwen, landschappen, industrie, steden- en/of dorpen, mensen, techniek, kunst. Zowel in kleur als in zwart/wit vertaalt de fotograaf zijn indrukken op uiterst expressieve manier in beelden die verrassen, verbergen, mystificeren en soms zelfs raadselachtig genoemd kunnen worden. De opgedane ervaring, gecombineerd met een hang naar esthetiek en mystiek, vertaald zich in beelden die, soms, een bijna surrealistische afspiegeling van een moment van de werkelijkheid tonen, soms een onderwerp geheel ‘anders’ laten zien.

Anjo de Haan werkt als freelance fotograaf en is lid van het illustere gezelschap Fotocollectief en fotografencollectief Lucix.

Meer van zijn werk is te zien op de volgende website’s:


www.anjodehaan.nl


www.fotocollectief.nl
www.lucix.nl
http://anjodehaan.exto.nl