nieuws

04 jul 2002, 00:12

Werk aan Zuidbaan is nog maar topje van ijsberg

De afsluiting van de Zuidbaan maakt deel uit van een grootscheepse operatie om de Ring Zuid tot 2016 filevrij te maken. De werkzaamheden begonnen eind maart en het zal zeker tot 2007 duren voordat alle verbeteringen zijn aangebracht, zo meldt Rijkswaterstaat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“De Zuidelijke Ringweg slibt zo langzamerhand dicht”, zo onderbouwt de instantie de noodzakelijkheid tot ingrijpen in een folder. “Vooral tijdens de spits staan er lange files. Dat is dan ook de reden dat Rijkswaterstaat Noord-Nederland deze belangrijke verkeersslagader voor Groningen grondig gaat aanpakken. De weg zal een uitgebreide onderhoudsbeurt ondergaan en er komen tevens een aantal op- en afritten bij.”
Met de aanleg van extra op- en afritten is eind maart al een beginnetje gemaakt. Onder de noemer ‘voorbereidend werk’ nam Rijkswaterstaat het Vrijheidsplein, het Julianaplein Noordzijde (tot 21 juni), het Europaplein en de afrit Verlengde Hereweg onder handen. Daarbij bleef over het algemeen steeds minstens een rijbaan beschikbaar.
Met de renovatie en verbouwing van de Zuidbaan is dat niet het geval. Deze zal van 5 juli tot 12 augustus dag en nacht afgesloten zijn. Maar ook de Noordbaan van de Ring Zuid komt aan de beurt, namelijk tijdens de bouwvak in de zomer van 2003. Ook daar zal, naast de ‘normale’ renovatiewerkzaamheden, een tunnel gebouwd worden.
Van 2004 tot 2007 zal Rijkswaterstaat werkzaamheden verrichten om en nabij de Weg der Verenigde Naties (N7/A7), de Europaweg (A7 Oost), de Julianaweg (A28) en de Beneluxweg (N46). Ook zal er verbinding aangelegd worden tussen de Europaweg nabij Engelbert en de Beneluxweg, ter hoogte van de aansluiting Driebond; het zogenaamde Euvelgunnetracé.