nieuws

03 jan 2002, 00:12

Wereldtop Argentijnse tango in Groningen (4 januari)

In het weekend van vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 januari 2002 kan Groningen genieten van de absolute top in de Argentijnse tango. De Argentijn Gustavo Neveira is dan samen met z'n danspartner Giselle de grote trekpleister in het eerste Groninger tangofestival.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gustavo is bij een groeiend noordelijk tangopubliek bekend door z'n optreden in de dansfilm 'tangolessons' en geldt als de vernieuwer van de Argentijnse tango. De bijzondere techniek samen met een enorme dynamiek die hij met danspartner Giselle in de Argentijnse tango legt zijn van opmerkelijke schoonheid. Omdat het paar een tour door de grote steden van Europa maakt was het bevriende Groninger tangoduo Rob & Inez er als de kippen bij om hen te strikken naar Groningen te komen.
Naast de workshops Argentijnse tango die Gustavo op vrijdag, zaterdag en zondag geeft in de Groninger uitspanning 'De Bonte Koe' (Spilsluizen) zijn zij samen te zien op het galafeest op zondagavond 6 januari in Huize Maas waar ze een optreden verzorgen samen met de Nederlandse tango-topformatie Sextetto Canyenque. Dat festival begint om half acht.