nieuws

03 dec 2007, 10:10

Wereldrecordpoging “Grunnens Laid” zingen in Groningen

Groningen begint het nieuwe jaar met een opmerkelijke en waarschijnlijk zeer veel aandachttrekkende gebeurtenis: een wereldrecordpoging Gronings volkslied zingen. Maandag 14 januari is de Grote Markt in Groningen het toneel van duizenden mensen die dan met z’n allen het Groningse volkslied zingen. Studenten van het Instituut voor Facility Management van de Hanzehogeschool Groningen proberen op die manier een plaats in het Guinness Book of Records te bemachtigen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het record ‘met zoveel mogelijk mensen, op de zelfde plek, een volkslied zingen’ staat op dit moment op 1.013 zingende mensen uit de provincie Drenthe. Negen enthousiaste studenten Facility Management hebben het initiatief genomen om dit record te verbeteren: ze gaan ervoor om het in ieder geval te verdriedubbelen. De studenten hebben er een evenement van gemaakt: rondom het zingen van het ‘Grönnens Laid’ hebben zij een aantal optredens van bekende nationale en regionale artiesten georganiseerd. De Groningse coverband “All Goud” verricht de openingsact en burgemeester Wallage zal een welkomstwoord spreken. Verder treedt een bekende deejay op. Daarnaast zullen de Groningse helden Pé daalemmer en Rooie Rinus het lied oefenen met het publiek.

De aanleiding voor de recordpoging is het feit dat de stad Groningen meer dan 40.000 studenten kent. Het uit het hoofd kennen van dit prachtige lied is, volgens de organisatie, een mooi aandenken aan de studietijd. Daarnaast krijgt elke deelnemer een T-shirt met het ‘Grunnens laid’ erop. Aanmelden kan op de website: www.grunnenslaid.nl