nieuws

20 nov 2011, 20:08

Wereldberoemde bioloog Richard Dawkins naar Groningen bij opening biologiegebouw

De internationaal vermaarde evolutiebioloog en auteur Richard Dawkins zal op 12 en 13 januari 2012 de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen bezoeken om het nieuwe gebouw voor biologie te openen. Op donderdag 12 januari geeft Dawkins een publieke lezing in de Martinikerk. Op vrijdag 13 januari gaat hij in debat met een selecte groep biologiestudenten om aansluitend het nieuwe gebouw, Linnaeusborg genaamd, officieel te openen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dawkins is een van de meest vooraanstaande schrijvers over de evolutietheorie. Bij het grote publiek is hij vooral bekend door zijn populair-wetenschappelijke boeken God als misvatting en Het grootste spektakel ter wereld. Als pleitbezorger van het rationalisme en atheïsme komt Dawkins vaak in discussie met aanhangers van andere overtuigingen. Hij heeft meegewerkt aan een groot aantal televisiedocumentaires en is mede-oprichter van de Richard Dawkins Foundation for Reason and Science.

Dawkins was jarenlang verbonden aan de universiteit van Oxford, waar hij van 1995 tot 2008 als eerste de leerstoel Simonyi Professorship for the Public Understanding of Science bekleedde. Als wetenschapper én auteur is hij verkozen tot lid van de Royal Society, het Britse academische genootschap voor natuurwetenschappen en literatuur.


Biologie in Groningen


‘Wij zijn bijzonder vereerd dat een eminente wetenschapper en auteur als Dawkins ons wil bezoeken’, zegt prof. dr. Peter van Haastert, bestuurslid onderwijs van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. De faculteit biedt onderwijs en onderzoek op diverse terreinen van de biologie variërend van ecologie, gedragsbiologie, evolutionaire biologie tot biomoleculaire wetenschappen. Als enige universiteit in Nederland kunnen studenten er ook een master in mariene biologie volgen.

Populair-wetenschappelijke lezing Martinikerk


Op donderdag 12 januari 2012 houdt Richard Dawkins een populair-wetenschappelijke lezing in de Martinikerk met de titel The Tyranny of the Qualitative mind. Aanvang: 20:00 uur. De lezing wordt georganiseerd door de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen en Studium Generale Groningen. Kaarten zijn vanaf 5 december te reserveren bij Studium Generale, Oude Boteringestraat 13, of via www.rug.nl/studium.