nieuws

02 sep 2009, 23:11

Wel fietsbrug, maar geen fietspad. Ra, ra, hoe kan dat?

Wethouder Karin Dekker van GroenLinks in Groningen heeft een schitterende nieuwe fietsbrug in Groningen geopend. Een goede zaak, zou je denken: niet alleen voor de bewoners, maar ook voor het milieu. Maar CDA fractievoorzitter Marc Seton verstoort dit feestje van de wethouder een beetje. Want in zijn politieke webog in de Digitale Stad Groningen (www.dsg.nl) constateert hij droogjes dat het fietspad naar de fietsbrug gesloten is! Een fietsbrug zonder fietspad, dus. Een sneue zaak! Seton schrijft:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘’Hèhè, eindelijk was het vanmiddag, 2 september, zover. De nieuwe fietsbrug bij de ACM-locatie is geopend. Met een toeter gaf wethouder Dekker (GroenLinks) het signaal dat fietsers nu dan toch, na veel vijven en zessen, de fietsverbinding over het Reitdiep kunnen gebruiken. Goed nieuws voor Vinkhuizen, of toch niet?
Het was een oude wens van de gemeenteraad, een fietsbrug op deze locatie.

Zo eentje die jarenlang op het verlanglijstje staat maar nooit aan de beurt komt. Dankzij extra geld voor fietsmaatregelen nu dus wel. Dat is uiteraard een feestje waard en dat werd ook gevierd, inclusief partytent, smoothies en een levend standbeeld.


Eind goed al goed, maar er zijn nog twee opmerkingen te maken. De eerste is dat sommige bezoekers van de opening het talud van het fietspad dat naar de brug leidt te steil vinden. (...)

Het andere is de verbinding met Vinkhuizen, net waar het hier bij deze brug allemaal om draait. Want als je bij het fietstunneltje van en naar Vinkhuizen komt, dan zie je een geel bord met de tekst “fietspad gestremd van 2 september tot 2 oktober”! En welke datum hebben we ook weer vandaag?


Ik betwijfel of deze timing door de bewoners van Vinkhuizen met gejuich wordt ontvangen. Natuurlijk is het goed dat dit fietspad wordt geasfalteerd, maar had dit nou niet anders gekund?’’

www.dsg.nl