nieuws

31 jul 2002, 00:12

Weinig problemen bij afsluiting pleinen

De afsluiting van het Julianaplein en het Europaplein is dit weekend rustig verlopen. De werkzaamheden leverden geen problemen op voor het verkeer. Rijkswaterstaat spreekt van een rustig weekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de werkzaamheden op zaterdag en zondag werd het Julianaplein van een nieuwe asfaltlaag voorzien. Op het Europaplein werd er gesleuteld aan de afstelling van de stoplichten en werd de belijning aangepast.
Toch bleef het verkeersbeeld van de afgelopen drie weken nagenoeg onveranderd; langzaam rijdend en stilstaand verkeer op de Laan Corpus den Hoorn, Paterswoldseweg, Trompsingel en Meeuwerderweg. De routes die sinds het begin van de renovatie van de zuidelijke ringweg al bekend stonden als knelpunten.
De extra afsluitingen van de twee drukste pleinen van het noorden kwamen ook al snel aan hun einde. Eerst ging zondagochtend om een uur of vijf het Julianaplein open, zes uur later volgde het Europaplein. “Het is allemaal rustig verlopen”, aldus een opgeluchte Dirkje Hartmans namens Rijkswaterstaat.