nieuws

19 mei 2008, 09:09

Weer poederbrief bezorgd

Na de twee poederbrieven die vrijdag in ’t Zandt werden bezorgd, volgde vanmorgen nog een exemplaar. De brief was gericht aan RTV Noord-verslaggever Peter Steinfort. Het handschrift op de brief was identiek aan dat op eerder bezorgde poederbrieven. De schrijver van de brief claimt in de brief de pyromaan van ’t Zandt te zijn. Hij dreigt ook met het stichten van een brand, die 'Stad en ommeland niet vergeten zullen'.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Medewerkers van RTV Noord hebben de brief in een plastic omhulsel gestopt en meegegeven aan de politie. Het is niet de eerste keer de RTV Noord dreigbrieven met poeder ontvangt; al eerder kreeg de zender een soortgelijke brief. Die bleek na onderzoek een onschuldige poedersuikerbrief te zijn.

De afzender van de poederbrief zegt dat hij ook 'de brand in de Eemshaven' heeft gesticht. Waarschijnlijk doelt hij op de brand bij het overslagbedrijf Veem & Factor in juli vorig jaar. Hierbij werden zes loodsen van het bedrijf in de as gelegd. De oorzaak van die brand is nooit achterhaald.