nieuws

17 mrt 2010, 09:09

Veendam weer geteisterd door brand in centrum

Het centrum van Veendam is dinsdagavond opnieuw opgeschrikt door een grote brand. Het vuur woedde in een winkelpand in de Kerkstraat. Dat maakte de hulpverleningsdienst Groningen dinsdag bekend. Vorige week maandag waren er ook al twee branden. Bij één daarvan, drie panden verderop in dezelfde straat, kwam een brandweerman om het leven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brandweer kreeg de eerste melding even na tien uur 's avonds. Volgens een woordvoerder van de hulpverleningsdienst troffen brandweerlieden twee brandhaarden aan in de achterkant van het pand en in een bovengelegen woning. Ze wisten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen winkels. Niemand raakte gewond, maar het pand heeft wel veel schade.

Het vuur is geblust door het brandweerkorps van Veendam dat pas sinds afgelopen maandag weer operationeel was. Het eigen personeel was tijdelijk niet actief vanwege het overlijden van collega Wiebe de Vries.

Veendam wordt de laatste tijd geteisterd door veel branden. Bij de twee vuurhaarden van vorige week maandag is brandstichting bewezen. De politie besloot begin deze week tijdelijk een extra politiepost in het centrum van Veendam te vestigen. De post wordt door agenten en stadswachten gebruikt als nachtelijke uitvalsbasis. Ook werd het aantal bewakingscamera's in het centrum van Veendam uitgebreid.

De technische recherche doet uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de brand. Daarbij wordt er ook gezocht naar een mogelijk verband met de eerdere branden.