nieuws

27 sep 2018, 11:11

Weekendtips: Wijnfestival, OpenStad 050 en meer!

Weekendtips: Wijnfestival, OpenStad 050 en meer!

Ook komend weekend is er weer van alles te doen. Voor liefhebbers van goede slok druivennat is er het Wijnfestival in de Der Aa-kerk en zaterdag gunnen tientallen bedrijven het publiek een kijkje achter de schermen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wijnfestival Groningen

De Der Aa-kerk in Groningen is van vrijdag tot en met zondag het decor van het Wijnfestival. Op het wijnfestival staan talloze wijnwinkels, wijnhuizen en wijnimporteurs die de bezoekers alles kunnen vertellen over hun wijnen. Uiteraard kan er ook volop worden geproefd. En bij een goede wijn hoort natuurlijk ook een lekker hapje, verzorgd door de beste restaurants van de stad.

Wanneer: vrijdag tot en met zondag

Waar: Der Aa-kerk

Prijs: Aan de deur: € 20,- per persoon, inclusief glas en vier munten

Meer info


OpenStad 050

Tientallen stad-Groningse bedrijven zetten aankomende zaterdag hun deuren open voor het publiek. Klanten, studenten, scholieren, werkzoekenden, familie en vrienden van werknemers en alle andere belangstellenden kunnen die dag een kijkje nemen achter de schermen van uiteenlopende bedrijven als Hooghoudt, Gadero, WM Feenstra en afvalverwerkingsbedrijf De Stainkoeln.

Wanneer: zaterdag

Waar: stad Groningen

Prijs: gratis

Meer info


Zeldzaam Mooie Markt

Aankomende zondag is de Vismarkt het decor van de Zeldzaam Mooie Markt. Het is een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. De markt bestaat uit meer dan 100 verschillende kramen met voor ieder wat wils. Van vilt, illustraties, kunst, houten (woon) accessoires, tot tassen, kleding en nog heel veel meer.

Wanneer: zondag

Waar: Vismarkt

Prijs: gratis

Meer info


PlatoPlanet festival

Ook dit jaar organiseert muziekwinkel Plato in samenwerking met De Oosterpoort het PlatoPlanet festival. Voor een zacht prijsje kunnen bezoekers de (nieuwe) opkomende Nederlandse bands van dit jaar bekijken. Singer-songwriters Marlene Bakker en Judy Blank en de nieuwe noiserock band HOWRAH zijn enkele van de namen die op het programma prijken. Uiteraard is er ook een kinderprogramma.

Wanneer: zondag

Waar: De Oosterpoort

Prijs: 5 euro

Meer info