nieuws

06 jul 2009, 15:03

Website van Groningse verhuurder vakantiehuisjes uit de lucht

De website van het Groningse bedrijf dat mogelijk tientallen vakantiegangers heeft opgelicht, is sinds maandag uit de lucht. Volgens een woordvoerder van de politie Groningen kan de politie geen actie ondernemen omdat er nog geen officiële aangifte is binnengekomen. Wel houdt de politie de zaak in de gaten en raadt het gedupeerde vakantiegangers aan, om bij terugkomst aangifte te doen tegen het bedrijf.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Afgelopen zaterdag kreeg de politie Groningen tien meldingen binnen van mensen die bij een al verhuurd huisje hadden gestaan, of de geboekte accommodatie niet konden vinden. Om welke website het gaat, wil de politie nog niet zeggen.

Het aantal meldingen is intussen gestegen tot ongeveer 40. Er is echter nog geen officiële aangifte gedaan tegen het bedrijf. De politie denkt dat dit komt vanwege het feit dat de meeste gedupeerde vakantiegangers nog niet zijn teruggekeerd. De Groningse politie verwacht echter de komende dagen de eerste aangiften binnen te zullen krijgen.

De woordvoerder van de politie Groningen raadt gedupeerde vakantiegangers sterk aan om bij thuiskomst aangifte te doen. ,,Het is voor ons erg lastig om de website uit de lucht te halen zolang er geen officiële aangifte binnen is.’’ Overigens kan de woordvoerder nog niet uitsluiten dat de kwestie berust op een misverstand.

De eigenaren van het bedrijf waren maandag niet bereikbaar voor commentaar. De website is omstreeks vier uur uit de lucht gehaald.