nieuws

21 okt 2011, 11:11

Website RTV Noord getroffen door virus; opgeschoonde site inmiddels weer in de lucht

De website van RTV Noord is vrijdagochtend besmet geweest met een virus dat zichzelf ook heeft verspreid onder bezoekers. Dat maakte de regionale omroep vrijdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Even na het middaguur was de site weer veilig. De omroep gaat een handleiding op de site plaatsen hoe bezoekers het virus van hun computer kunnen verwijderen.

De besmetting had volgens de omroep dezelfde symptomen als het virus dat eerder deze maand huishield op een aantal nieuwssites van uitgeverij Wegener. Bezoekers van het internetadres kregen een melding dat hun computer besmet was. Vervolgens verscheen er een programmaatje dat tegen betaling het virus kon verwijderen.

Volgens een woordvoerder van de omroep was het vooral een vervelend virus, dat verder geen schade aanrichtte aan de computer. Omdat mensen worden aangespoord het programma aan te schaffen, lijkt het volgens hem op ,,een wel heel agressieve reclamecampagne.”

De site is nog niet bereikbaar via sommige zoekmachines en browsers omdat die de internetpagina, volgens de omroep onterecht, nog steeds zien als onveilig.